Zacusca cu peste" Crap"

de nadina73 in Zacusca, 16 Noi 2010 | 22139 vizualizari

 

Daca tot am intrat in post,va prezint o reteta de zacusca cu peste ,reteta este preluta de la Sylvia http://www.bucataras.ro/cautare/?ws=3&key=zacusca+cu+peste iar pentru zilele cu dezlegare la peste este minunata,multumesc mult Sylvia cu siguranata am sa mai repet aceasta retata

 

INGREDIENTE

  • 1,7 kg carne de peste fier si tocat(eu am pus Crap)
  • 2,5 kg ardei rosu
  • 1 kg morov
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 cuti pasta de tomate  (450g fiecare)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 50 ml otet
  • 8oo ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste" Crap":

 Daca tot am avut peste  si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez  solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste  minunata zic eu,si chiar merita sa o incercati

Se cura pestele (eu am pus de crap), se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare si otet. Se lasa sa fiarba bine dupa care se scoate din apa si se curata de oase (este ceva de lucru) dupa care se toaca cu masina de carne.

Sincera sa fiu pestele  viu proaspat nu stiu sa va zic cat a cantarit, oricum au fost mari, dar dupa ce a fost curatat ,spalat ,fiert  si tocat a ramas 1,7 kg carne macra

Ardeii se coc pe plita dupa care se lasa acoperiti cu sare 15 minute, apoi  se curata de pielita si se toaca prin masina de carne. Ceapa si morcovii se curata si se toaca si ele prin masina de carne.

Se caleste ceapa si morcovul tocat in ulei aproximativ 30 minute bune ,dupa care se pun ardei tocati ,pasta de tomate si peste se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa fierba la foc mic amestecand mereu in ea aporoximativ  3 ore.

Se pregatesc borcanele ,se pun in cuptor pentru a se infierbanta foarte bine .

Cand zacusca e gata se pune cu un polonic in borcanele foarte fierbinti ,se capseaza dupa care se pun la duntz cald,adica intre paturi cum le zic eu. Se lasa 2-3 zile pana se racesc bine borcanele dupa care se pot depozita pe raft.

Pofta buna

PS:Multumesc tare mult Sylvia cu siguranta am sa mai repet reteta e minunta.Din cantitatile de mai sus au iesit 9 borcanele de 400g si 2 de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" Crap"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vanilla 1

19.11.2010, 15:01

mie una reteta asta mi se pare a fi foarte inedita!!!ii stie cineva provenienta???

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 18:06

grozava trebuie sa fie..............

babi5 1

06.10.2013, 11:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete picanta